Groepssessie
Monter platform
Vincent Ariaens
Monter platform
04/04/2019
0 min

Monter Leefstijl ontzorgt de leefstijlcoach!

04/04/2019
0 min

Vanaf 1 januari 2019 is de gecombineerde leefstijlinterventie opgenomen in het basispakket van de zorgverzekering. En dat betekent dat zorgverzekeraars deze leefstijlinterventie moeten leveren. Inmiddels zijn vele leefstijlcoaches gecontracteerd door de zorgverzekeraars en heeft de NZa de beleidsregel uitgevaardigd voor wat betreft de registratie en declaratie eisen.

Voor de leefstijlcoach betekent dat zij moet voldoen aan allerlei administratieve processen en regels die in de contracten van zorgverzekeraars staan. Een Elektronisch Cliënten Dossier (ECD) speciaal voor de leefstijlcoach van het COOL programma ondersteunt je bij deze processen en zorgt dat jij als leefstijlcoach op de juiste momenten de juiste acties en registraties uitvoert. Met het ECD kun jij, zonder extra software, declareren bij de zorgverzekeraar. De ontwikkeling van het ECD is in volle gang!

Tot het moment dat het ECD live gaat heeft Monter Leefstijl een sjabloon ontwikkeld dat er voor zorgt dat de leefstijlcoach voldoet aan alle regeltjes. Dit sjabloon, dat per cliënt wordt ingevuld, vormt de komende periode de basis voor de declaratie. Als het ECD live gaat dan worden alle sjablonen ingelezen zodat alles bij elkaar staat!

Vandaag al starten? Kijk op www.monterleefstijl.nl en laat je informeren.

Categorieën